lauantai 27. syyskuuta 2014

Visualisoi, päätä mitä haluat.

Aika moni elämäntaito -opas vannoo visualisoinnin nimeen ja niin vannon minäkin. Visualisoida voi vaikka kirjoittamalla kirjeeen siitä miltä oma elämä tulevaisuudessa näyttää. Kirje voi olla lähitulevaisuudesta, tai vaikkapa kuvata elämää kymmenenvuoden kuluttua. Aloittaa voi vaikkapa listaamalla asiat, joita haluaa tulevaisuudelta ja kirjoittaa sitten niiden pohjalta. Tärkeintä on kuitenkin päättää ja tietää ensin mitä elämältään haluaa. Muuten visualisointi voi olla varsin mahdoton tehtävä.

Joskus kauan sitten luin lennolla artikkelin visualisoinnista, artikkelin nainen oli visualisoinnissaan kuvannut elämäänsä viidenvuoden kuluttua niin tarkasti, että oli kirjoittanut jopa tulevaisuudesn kotinsa verhoista millaiset ne olisivat. Artikkeli oli kirjoitettu kuusivuotta myöhemmin siitä, kun nainen oli tehnyt visualisointinsa ja arvatkaa mitä naisen talo, perhe, mies ja jopa ne verhot olivat juuri sellaiset kuin hän oli kirjeessään kuvaillut uskomatonta. No uskoo ken tahtoo, mutta minä hairahdin ja aika hyvin on kyllä toiminut munkin kohdalla pakko sanoa.

Jos kirjoittaminen ei tunnu itselle luonnolliselta tavalta toteuttaa itseään voi visualisoida vaikkapa symbolisoivalla kuvakolloosilla. Itse tein reilu puolivuotta sitten kuvakollaasin ja voin kertoa, että yli puolet siihen asettamistani asioista on tullut osaksi elämääni.
Aika hienoa. Enimmäkseen olen kuitenkin luonteeltani sellainen tuuliviiri, joka haluaa yhtenä päivänä toista ja toisena toista. Siksi usein koenkin olevani varsin hukassa elämässä ja vain pyöriväni ympyrää. Asioiden laittaminen paperille helpottaa hahmottamaan niitä ja selvittämään omia ajatuksia, auttoi ainakin minua! vielä kun keksisi jostain konstin saada pitkäjännitteisyyttä ni alkaisi olla aika hyvin osa luonne vioista korjattu heh! :D

Riemukasta syysviikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti